BOOGSCHIETEN.

 
Het valt niet mee om te praten over je lievelingsport die je beoefend hebt gedurende dertig jaar waar je alles in hebt gevonden en meegemaakt en dan opeens deze nooit meer kunnen beoefenen, dat overkwam mij en daarom probeer ik dit van me af te schrijven.
Maar zo als met alles moet je bij het begin beginnen en daarom wil ik jullie meenemen zo'n pakweg 40 jaar geleden toen alles begon.
 
Het Begin.
Ze zeggen dat alles overgaat van vader op zoon en in mijn geval lag dat iets anders want mijn vader was toen al een redelijk schutter bij Handboogvereniging Oude Roem in Someren, maar kon nog beter met de pilskes overweg. Na zo'n bijeenkomst liet hij mij ook eens met de boog schieten op den doel en je begrijpt wel dat ik er niks van terecht bracht en de pijl in gruzelementen kon oprapen van de baan.
Zijn woorden waren dan ook: 'Ge leert het nooit en scheid er maar vlug uit', en dat liet ik me niet zeggen.
Via de kastelein kreeg ik een oude boog en nadat ik in Mierlo bij van den Bogaard stiekem een paar pijlen had gehaald, nam ik deze mee maar Amsterdam waar ik werkte bij het SFB en op kamers woonde. Dus om te oefenen had ik op dat moment genoeg tijd. Via mensen op kantoor kwam ik aan het adres van de 'Handboogvereniging Concordia' en toen ik telefonisch contact had opgenomen mocht ik kennis komen maken.Dus ben ik op de oefenavond met de tram voor de eerste keer naar de binnenbaan gegaan en werd daar opgevangen door Mevr.Dien Lanson en de Heer Co van der Linden die me de kleine kneepjes van het Boogschieten zouden bij brengen.Het was hun wel vertrouwd want ze vertelden dat ze beide op de nominatie stonden deel te nemen aan de Olympische Spelen welke gehouden zouden worden in Duitsland en daar moesten ze veel voor oefenen zowel binnen als buiten.

Ze vertelden dat de club ook over een buitenbaan beschikte in deze ergens op het Geuzenveld lag.Ook schoten ze op een andere manier als ze in Brabant gewend waren,maar dat zou ik nog wel leren.Ook bleek dat ik vlak bij hun in de buurt woonde en zo met hun mee naar huis kon rijden.

Wordt vervolgd

 

HOME

   

NEXT